3 tips om je bitcoins te beheren

Bitcoins zijn al enige tijd niet meer weg te denken als betaal -of beleggingsmiddel. Sinds de grote hype van het laatste kwartaal van 2018 is zelfs de meest verstokte digibeet bekend met het betaalmiddel van de toekomst. Of tenminste, zo wordt het door veel mensen gezien. Maar allemaal leuk en aardig die bitcoins, je kan ze niet als echte muntjes in je portemonnee stoppen, hoe beheer je ze dan?

Wallet

Dat kan wel in een digitale portemonnee, een wallet genoemd, Dat is trouwens gewoon Engels voor portemonnee, maar daar gaan we in dit artikel niet moeilijk over doen. Er zijn twee soorten sleutels voor de wallet. Een publieke en een privesleutel. De publieke sleutel kan je met iedereen delen, je moet dat zien als het postadres vanĀ  je portemonnee. Iedereen kan er iets in gooien, maar alleen met je privesleutel kan je bij de inhoud. Het zijn trouwens geen echte sleutels, maar een lange reeks van verschillende cijfers en letters. Wil je bitcoin kopen? Zorg dan voor een goed beveiligde wallet.

Offline of Online?

Je kan bitcoins zowel offline als online opslaan. Aan beide varianten zitten voor en nadelen. Online is de kans groter dat je gehackt wordt als je niet goed over de beveiliging hebt nagedacht. Gelukkig zijn daar hele goede opties voor, maar de kans is altijd aanwezig dat er iets mis gaat. Offline is het een stuk veiliger opslaan, omdat dan niemand erbij kan. Nadeel is wel dat als je de bitcoins echt als betaalmiddel gebruikt, het veel lastiger is om erbij te komen.

Investering

Zie je de bitcoin vooral als investering om een mooi rendement mee te scoren? Dan kan het verstandig zijn om een op maat gemaakte webapplicatie te gebruiken die jou een seintje geeft als de bitcoin het gewenste bedrag heeft bereikt. De koers van de bitcoin wil nogal eens fluctueren en het is niet altijd mogelijk om de koers zelf 24 uur per dag bij te houden. Maar als je er op tijd melding van krijg, kan jij lekker genieten van je gemaakte winst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *