brokers vergelijken

4 belangrijke tips voor brokers vergelijken

Brokers vergelijken is een absolute must voor iedereen die via een bepaalde partij wil gaan beleggen. Enkel en alleen door het uitvoeren van een vergelijking zal je namelijk kunnen vaststellen welke broker niet alleen interessante prijzen hanteert, maar ook over een echt kwalitatief aanbod beschikt. Daarnaast spreekt het voor zich dat een broker vergelijking uitvoeren ook duidelijk zal maken of een bepaalde broker wel of niet betrouwbaar is. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ben je van plan om online te beleggen, maar moet je eerst nog een geschikte broker vinden? Dan is brokers vergelijken altijd een absolute must!

 

1.) De goedkoopste is niet altijd de beste broker 

 

De eerste tip die we je kunnen geven heeft betrekking tot de kosten die je moet betalen bij een bepaalde broker. Er wordt in de praktijk nog steeds bijzonder vaak vanuit gegaan dat de goedkoopste broker ook altijd de interessantste en de beste is. Dat is echter niet altijd het geval, integendeel. Controleer dus zeker niet altijd alleen maar de kosten die een broker in rekening brengt, maar hou ook rekening met zaken zoals bijvoorbeeld het aanbod en de reputatie van de broker. Alleen op die manier ga je namelijk uiteindelijk met zekerheid beleggen bij de interessantste broker. 

 

2.) Ligt het aanbod in lijn met jouw verwachtingen?

 

Het aanbod dat door een bepaalde broker kan worden aangeboden kan in de praktijk danig verschillen. Tijdens brokers vergelijken zal je dan ook kunnen vaststellen dat er verschillende soorten brokers bestaan. We maken op dit vlak onder meer een onderscheid tussen: 

  1. Aandelen brokers; 
  2. CFD brokers; 

Voor aandelen brokers geldt dat ze zich zoals de naam reeds laat vermoeden richt op het aanbieden van aandelen. Bij CFD broker is dat niet het geval en ligt de nadruk vooral op… hoe kan je het raden, CFD’s! Hou er hoe dan ook in de praktijk altijd rekening mee dat het risico dat je loopt bij verschillende beleggingsproducten danig kan verschillen. CFD’s staan er bijvoorbeeld om bekend vrij risicovolle producten te zijn. Hoe dan ook, ook dit is beslist iets om rekening mee te houden bij brokers vergelijken.

 

3.) Controleer altijd de reputatie van de broker van je keuze 

 

Brokers vergelijken betekent ook altijd stil blijven staan bij de reputatie waar de broker over beschikt. Dit is erg belangrijk. Het spreekt namelijk voor zich dat je jouw (aanzienlijke) beleggingen uitsluitend wil doen bij een partij die betrouwbaar is. De beste mensen die kunnen oordelen over de reputatie van een broker zijn zij die al gebruik hebben gemaakt van de diensten die door de broker worden aangeboden. Er zijn door de jaren heen tal van verschillende objectieve websites op het internet verschenen die dergelijke reviews bijhouden. Het is dan ook altijd de moeite waard om even deze reviews te bekijken. 

 

4.) Kan je rekenen op een interessante welkomst promotie?

 

Tot slot is het zo dat je bij brokers vergelijken ook altijd de nodige aandacht dient te spenderen aan het bestaan van een eventuele welkomst promotie. Het is namelijk in de praktijk zo dat heel wat brokers hun nieuwe gebruikers wat extra financiële middelen willen aanreiken waarmee ze kunnen beginnen met beleggen. Hoeveel deze welkomst promotie precies bedraagt is natuurlijk afhankelijk van de broker in kwestie. Hou er bovendien rekening mee dat het ook best mogelijk is dat de promotie slechts gedurende een beperkte periode wordt aangeboden. Is deze periode voorbij? Dan zal je er dus niet langer gebruik van kunnen maken. 

Vergelijk brokers op compareallbrokers.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *