Alles over bitcoins

Op deze pagina vind u alles over Bitcoins. Bitcoins heeft verschillende belangrijke functies die het onderscheid maken. Zo is het netwerk open en wordt niet beheerd door één centrale autoriteit. Elke machine die bitcoin verwerkt en transacties verwerkt, maakt deel uit van het netwerk en de machines werken samen. Dat betekent dat een centrale autoriteit niet kan sleutelen aan het monetaire beleid. Daarnaast zijn er geen regels voor het openen van een account en bureaucratie. Binnen enkele seconden kan je een account hebben zonder allerlei vragen in te vullen en je betaalt geen kosten.

Andere voordelen van Bitcoins

Het is anoniem en gebruikers kunnen meerdere bitcoin-adressen bevatten en ze deze zijn niet gekoppeld aan namen, adressen of andere persoonlijk identificeerbare informatie. Ook is het volledig transparant alle details van elke transactie die ooit in het netwerk is gebeurd wordt in de blockchain opgeslagen. In deze blockchain kan je dus zien hoeveel bitcoins op een adres zijn opgeslagen zonder dat mensen daar een naam bij zien staan. Niemand weet dus van wie het adres is. Blockchain is te vergelijken met een groot boek waarin alle transacties van het bitcoin netwerk wordt bijgehouden.

Wat maakt Bitcoins uniek?

De transactiekosten zijn minuscuul, je merkt er bijna niks van. Daarnaast kan je overal en altijd geld verzenden. Dit geld is enkele minuten later beschikbaar zodra het netwerk de betaling verwerkt. Daarnaast is de transactie niet terug te draaien. Dit is handig, de enige manier om een verzending terug te krijgen is als de ontvanger deze terug stuurt. Al deze punten helpen bij de uitstekende positie die bitcoin heeft in de hedendaagse valuta markt. De voordelen zijn niet te ontkennen en helpen ook bij het populair maken van Bitcoins. Tevens is het makkelijk bereikbaar voor mensen die geen bank rekening of credit card hebben. Deze eigenschappen zijn heel erg leidend geweest bij het populair worden van Bitcoins.