Hoe Blockchain en Bitcoin samenwerken

Iedereen is in de ban van Blockchain en Bitcoin. Zonder technische details kan elke nieuwe gebruiker aan de slag met Bitcoin. Het moment de Bitcoin-portemonnee op de computer of mobiele telefoon is geïnstalleerd, genereert deze een Bitcoin-adres. Je mag meerdere adressen maken. Verder kan je de adressen ook aan vrienden of zakenpartners geven, als deze jou moeten betalen.  Je kunt het vergelijken met email verkeer. Want net als bij email mogen ook bitcoin adressen 1 keer gebruikt worden.

Blockchain en Bitcoin

De blockchain is een grootboek die publiekelijk gedeeld is en waar alle bitcoin transacties te zien zijn. Zo worden Bitcoin-portefeuilles hun besteedbare saldo berekend. Maar zo kunnen ook nieuwe transacties worden geverifieerd om bitcoins te spenderen die feitelijk eigendom zijn van de spender. De integriteit en de chronologische volgorde van de blockchain worden afgedwongen met cryptografie. Blockchain en Bitcoin zijn dus afhankelijk van elkaar om zo de transparantie te continueren.

Transacties

Ook bij de transactie is Blockchain en Bitcoin een belangrijk punt. Want een overdracht van waarde tussen Bitcoin-wallets wordt opgenomen in de blockchain. Bitcoin-portefeuilles houden een geheim gegevensbestand, een privésleutel of -zaad genoemd. Deze wordt gebruikt om transacties te ondertekenen, waarbij een wiskundig bewijs wordt geleverd dat ze afkomstig zijn van de eigenaar van de portefeuille. De handtekening verhindert ook dat de transactie door iemand wordt gewijzigd nadat deze is uitgegeven. Alle transacties worden uitgezonden tussen gebruikers en beginnen gewoonlijk binnen 10 minuten bevestigd te worden door het netwerk, via een proces dat mijnen wordt genoemd.

Mining

Mining is een gedistribueerd consensussysteem dat wordt gebruikt om wachttransacties te bevestigen door ze in de blokchain op te nemen. Het dwingt een chronologische volgorde in de blokchain af, beschermt de neutraliteit van het netwerk en stelt verschillende computers in staat overeenstemming te bereiken over de toestand van het systeem. Om te worden bevestigd, moeten transacties worden verpakt in een blok dat voldoet aan zeer strenge cryptografische regels die door het netwerk worden geverifieerd. Wil je zelf Bitcoins minen? Een miner bestellen kan via Miners.eu. Zij zijn expert in het leveren van snelle en goede crypto miners.