Bitcoin Wallets

Als je de beslissing hebt genomen om een ​​aantal bitcoins te kopen, vraag je je misschien af ​​hoe je de digitale valuta kunt opslaan. De persoonlijke sleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot een Bitcoin-adres, worden opgeslagen op ” Bitcoin Wallets “. Portefeuilles bieden over het algemeen toegang tot een openbare Bitcoin-adres en bieden de mogelijkheid transacties aan te melden, maar deze verschillen op basis van keuze.

De verschillende Bitcoin Wallets

Er zijn 2 soorten wallets, de Desktop-wallets die gebruikt worden voor het verzenden en ontvangen van bitcoins. Maar ze worden ook gebruikt voor een plek op de privésleutel. Je kan zo een wallet krijgen door de software naar een individuele computer te downloaden. Mobiele portefeuilles zijn toegankelijk via apps en stellen gebruikers in staat om onderweg transacties te doen. Bewaarportefeuilles, die Bitcoin-sleutels op het internet opslaan via een website van derden, stellen gebruikers ook in staat om bijna overal toegang te krijgen tot hun bitcoins. Er is echter het potentiële gevaar verbonden aan het toevertrouwen van iemand anders aan die informatie. Er zijn ook portefeuilles die persoonlijke sleutels opslaan op fysieke apparaten, zoals USB-sticks, externe harde schijven en hardware-wallets.

Wat moet je nog meer weten over de Wallets?

Uiteindelijk zal de keuze voor een bitcoin-portemonnee afhangen van de voorkeuren van een individuele gebruiker. Wat ze ook beslissen, het zal een cruciaal aspect zijn van hun ervaring met de digitale valuta. Daarnaast heeft Bitcoin-papierportefeuillediensten die gebruikers een Bitcoin-adres en twee QR-codes aanbieden. Een die linkt naar dat adres en een andere die de privésleutel verschaft. Beide zijn nodig voor het overbrengen van bitcoins die erop zijn opgeslagen. Het denken is dat dit de digitale opslag van de sleutel en daarmee het potentieel van een cyberaanval elimineert.