Waar Bitcoins kopen?

Verrassend genoeg is Bitcoins kopen nog steeds niet eenvoudig met een creditcard of PayPal. Dit hang natuurlijk ook af van je rechtsgebied. Dit komt omdat dergelijke transacties gemakkelijk kunnen worden teruggedraaid met een telefoontje naar de kaartmaatschappij. Aangezien het moeilijk is om te bewijzen dat goederen van eigenaar zijn veranderd in een overdracht van bitcoins, worden deze betalingsmethoden door uitwisselingen vermeden en dat geldt ook voor de meeste particuliere verkopers. In de VS bieden Coinbase en Circle aankopen met creditcards. Bittylicious, CoinCorner en Coinbase bieden deze dienst aan in het Verenigd Koninkrijk en accepteren 3D Secure-enabled creditcards en betaalkaarten op de Visa- en MasterCard-netwerken. Een absolute aanrader voor het kopen van Bitcoin is Litebit.

Wat te doen om Bitcoins te kopen?

Bitcoins kopen betekend dat je een Bitcoins wallet nodig hebt. Vervolgens heb je een plek nodig om nieuwe bitcoins op te slaan, deze plek wordt ook wel een ‘wallet’ genoemd. Afhankelijk van de gewenste beveiligingsniveaus, bieden verschillende portefeuilles verschillende niveaus van beveiliging aan. De belangrijkste opties zijn: een softwareportefeuille die is opgeslagen op de harde schijf van jouw computer, een online, op het web gebaseerde service of een ‘kluis’-service die de bitcoins beveiligt en de portemonnee beschermt.

Litebit

Bitcoins kopen

Zodra  je een Bitcoin-portemonnee hebt kan je Bitcoins ontvangen. Deze Bitcoins kan je ontvangen of kopen op een traditionele manier. Dus ook met creditcard, bankoverschrijving of een betaalpas kan je Bitcoins kopen op een Bitcoin-exchange (bijvoorbeeld: Coinbase). Het makkelijkst kan je Bitcoin kopen met een Creditcard. Geen creditcard? Vergelijk diverse creditcardaanbieders via deze website! De Bitcoins worden vervolgens overgezet naar de wallet. De beschikbaarheid van de betaalmethoden valt onder het rechtsgebied en de gekozen ruil. Hoewel Bitcoin homogeen is (overal ter wereld hetzelfde), varieert de prijs per land en zelfs uitwisselingen binnen hetzelfde land, wat aanleiding geeft tot arbitrage. De Bitcoin-prijs in Zuid-Korea werd verhandeld tegen een premie van 35%, terwijl deze in India een premie van 20-25% had. De vraag- en aanbodvoorwaarden resulteren in enkele aberraties in de prijs.