betrouwbaar online bedrijf

Hoe herken je een betrouwbaar online bedrijf?

Wie op zoek is naar een bedrijf om te investeren in bitcoins of een andere manier te beleggen komt in een groot scala van aanbod. Omdat veel bedrijven beloven groots geld te verdienen is het animo naar dit soort bedrijven inmiddels flink verhoogt. Maar waar zoveel vraag is, en de geldstroom bovendien hoog, liggen oplichters op de loer. Wie op zoek gaat op internet komt een groot aantal negatieve recensies tegen van diverse websites waarbij mensen opgelicht zijn. Certificaten als ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement kunnen je helpen met het onderscheid tussen wat een goede deal is en wat echt te mooi is om waar te zijn.

Research vooraf

Alvorens je ook maar ergens online geld in stopt, dien je er goed aan te doen om vooraf het grondige uitzoekwerk te doen. Dit kan door middel van rondvragen in je omgeving. Misschien ken je wel iemand die in jouw situatie zat en een betrouwbaar bedrijf of een goede website gevonden heeft. Als je dit niet hebt dient een speurrondje op internet vaak ook al als bron van veel informatie. Bedrijven met veel slechte reviews of, helemaal geen reviews kan je beter helemaal mijden. En, trap niet in marketing trucjes als ‘alleen vandaag nog beschikbaar’. Dit staat er enkel om jou snel een beslissing te doen maken, en vergroot de kans dat je onverhoopt in een scam beland.

Kamer van Koophandel

Elke organisatie dient in geschreven te staan bij de kamer van Koophandel. Informatie hierover is gewoon op het internet te vinden. Je kan via de website zoeken naar het bedrijf om te controleren of het ook daadwerkelijk ingeschreven staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je jezelf afvragen of je hier wel mee in zee wil gaan.

Gegevens

Tot slot is het goed om jezelf af te vragen hoe een bedrijf omgaat met de gegevens die je hen geeft. Hierbij valt te denken aan NAW gegevens, maar ook betalingsgegevens en andere persoonlijke informatie die je de website geeft. Soms heeft een bedrijf niet de intentie om slechte dingen te doen met deze informatie, maar hebben ze hun informatiebeveiliging niet op orde waardoor dit alsnog een risico oplevert. Controleer daarom of het bedrijf in het bezit is van bijvoorbeeld een ISO 27001 certificaat. Deze krijgt een bedrijf enkel wanneer zij voldoen aan bepaalde richtlijnen met betrekking tot informatiebeveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *