Investeren in de Altcoin Zo doe je dat!

Investeren in de Altcoin? Zo doe je dat!

Heb jij een van de grootste hypes van 2017 aan je neus voorbij laten gaan? Was jij helaas te laat met jouw investering in de bitcoins? Wees niet getreurd! Hoewel het helaas ietwat aan de late kant is om in deze cryptomunt te investeren, bestaan er talloze andere alternatieven. Deze pareltjes binnen de wereld van de cryptomunt staan beter bekend als de Altcoin. Veel cryptomunten halen de eindstreep niet en zijn slechts een tijdelijk experiment. Met de Altcoins is dit anders. Deze blijken wel succesvol! Benieuwd wat de voordelen zijn van een investering in deze cryptomunt? En hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij geven je graag wat tips!

De voordelen

De Bitcoin, wie kent het niet? Binnen no-time stonden alle kranten en nieuwspagina’s er vol mee. Er ontstond een enorme hype, waarvan de waarde aan het eind van het jaar weer enorm kelderde. Een nieuwe investering doen in de Bitcoin leek dan ook geen handige zet. Hoewel de Bitcoin binnen de kortste keren bekend werd over de hele wereld, is dit zeer zeker niet de enige cryptomunt in omloop. Er bestaan zelfs cryptomunten met mooiere eigenschappen dan deze oldschool hype: de Altcoins. Daar waar de Bitcoin vaak als anoniem betaalmiddel wordt beschouwd, is het hoogstwaarschijnlijk een van de meest transparante betalingsnetwerken ter wereld. In tegenstelling tot de Bitcoin zijn de Altcoins speciaal ontwikkeld om volledig anoniem transacties te verrichten en zijn daarnaast een stuk sneller dan de Bitcoin. De voordelen zijn dus zeker om over naar huis te schrijven: anoniem en een hoge verwerkingssnelheid op het netwerk.

Altcoins in alle soorten en maten

Daar waar het woord Altcoin doet vermoeden dat het een van de grote concurrenten van de Bitcoin is, zit het in de werkelijkheid iets anders in elkaar. De Altcoin is namelijk niet een op zichzelf staande munt. Het woord Altcoin is in feite niets minder dan een verzamelnaam voor alle cryptomunten in omloop die hun herkomst vinden na de enorme Bitcoin-hype. Het zijn de zogeheten alternatieven voor de Bitcoin. Voorbeelden van deze alternatieven zijn onder andere Monero, ZCash, Dash en Ethereum.

Een aantal tips voor het beste resultaat

Nu je wat meer weet over het fenomeen ‘Altcoin’, is het tijd voor het echte werk. Maar voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met een mooie investering, is het handig om je hier nog wat meer in te verdiepen. Wij geven je graag wat Altcoin tips voor het beste resultaat.

Money, money, money

Eén van de belangrijkste tips is natuurlijk: gebruik geen geld dat je eigenlijk niet kunt missen. Een lening aanvragen om te kunnen investeren in cryptomunten is echt not-done. Hoewel je denkt dat je alles tot in de puntjes hebt uitgezocht en je niets anders dan winst kunt maken op deze manier van beleggen, kunnen de koersen ook ineens drastisch kelderen. Kijk maar naar de gigantische daling van de waarde van de Bitcoin na de enorme hype. Gebruik je verstand en wees je ten aller tijde bewust van de risico’s.

Blijf realistisch

Hoewel het al snel lijkt alsof je goud geld in handen hebt, is het van belang om altijd realistisch te blijven. Wanneer het je eenmaal is gelukt om een flinke winst te maken met deze vorm van beleggen, wil dit nog niet zeggen dat dit keer op keer weer het geval zal zijn. Ga er ten aller tijde van uit dat deze cryptomunt halsoverkop hele onverwachte dingen kan gaan doen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar wees altijd alert bij koersschommelingen. Natuurlijk is dit normaal, maar bepaal van tevoren wat je maximaal zou willen verliezen, de zogeheten ondergrens, en zorg dat je deze munt niet te laat verkoopt. Al is te vroeg natuurlijk ook niet wat je wilt. Doe je huiswerk en lees je van tevoren in op de normale koersschommeling bij zo’n vorm van beleggen. Het blijft een risicovol ‘spelletje’ waarbij je verstand je beste vriend is. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *