Investeren in edelmetalen voor zekerheid

Investeren in edelmetalen voor zekerheid

Veel mensen zijn met de lage rente deze tijd op zoek naar naar interessante investeringen, edelmetalen is zo’n investering. Waarom Dit zo is proberen we je in dit blog precies uit te leggen. En wie weet heb je na het lezen van dit blog een goede investering gevonden waar je al lang naar zocht of ben je opeens ook overtuigd en ga je ook investeren in zilver. Dat zou natuurlijk het ultieme resultaat zijn.

Waarom nou in edelmetalen

Edelmetalen bestaan al eeuwen en zijn ook al voor lange tijd bekend als super waardevol materiaal. Oftewel het blijft altijd van waarde, dit zorgt voor een vertrouwd gevoel als je er in wil investeren. Wat ook voor een vertrouwd gevoel zorgt bij zilver kopen is het feit dat het iets tastbaars is, iedereen is bekend met wat zilver is en hoe het er uit ziet. Dit zorgt in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij crypto voor een vertrouwd gevoel omdat je crypto niet kan zien of kan aanraken. Daarom zie je ook vaak dat wat meer mensen van middelbare of wat oudere leeftijd voor zekerheid kiezen en dus investeren in edelmetalen.

Het verschil in zekerheid

Er zit wel verschil in de zekerheid per edelmetaal, de meest zekere is goud, de koers van goud is heel stabiel. Je ziet vaak dat mensen een gedeelte van het spaargeld investeren omdat het dan hoogstwaarschijnlijk gewoon dezelfde waarde zou houden en met een beetje geluk wordt het dus zelfs meer. Zilver daarentegen is een iet wat ander verhaal, de koers van zilver is een stuk minder stabiel dan die van goud. Zilver is ook een stuk goedkoper dan goud, dit maakt het natuurlijk wel interessant voor investeerders met een kleiner budget. Maar omdat de zilverkoers een stuk beweeglijker is dan die van goud kan het juist ook er voor zorgen dat je een dikke stijging mee maakt. Dat is nog een aspect wat het interessant maakt om in te investeren, goedkoop en beweeglijk dus je kan flinke winst behalen met zilver. Hierom investeren veel jonge investeerders dus in zilver omdat het budget daar niet zo groot voor hoeft te zijn als dat het voor goud moet zijn.

Wil je nou meer info over mogelijke investeringen in edelmetalen of de koers van edelmetalen? Kijk dan even op www.doijerkalff.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *