Wat is een cryptowallet en wat kun je ermee

Wat is een cryptowallet en wat kun je ermee?

Zo gauw jij cryptocurrency’s aan gaat schaffen bij en exchange zoals Bitvavo, zal je een manier moeten vinden om je nieuwe digitale geld te beheren. Je moet je crypto’s kunnen overmaken, je moet ze misschien kunnen ontvangen en je moet ze weer terug kunnen zetten op je bankrekening. Hiervoor worden wallets gebruikt.

Wat is een cryptowallet?

Cryptowallets zijn niets anders dan een veilige plaats om je digitale geld te bewaren en beheren. Het is belangrijk dat je de wallet uitkiest die jouw valuta accepteert. Rekeningnummers bestaan niet meer, dat zijn nu adressen geworden. Als je geld wilt ontvangen kun je jouw adres aan de zender geven en wil je geld overmaken, dan stuurt de ontvanger zijn of haar adres aan jou. Gelukkig kun je hier QR codes voor scannen, want deze adressen bestaan uit een reeks nummers en cijfers van 14 tot 35 tekens lang.

Litebit

Hoe is je wallet beveiligd?

Bij je wallet krijg je een private key en deze is alleen bekend voor jou. Zonder deze key kun je je wallet niet in en als je deze verliest ben je soms ook je geld kwijt. Het is dus zaak om deze key goed te bewaren. Hierdoor kan iemand die je telefoon steelt ook je wallet niet in.

Wat kun je met je cryptowallet?

Heb je eenmaal een cryptowallet aangemaakt, dan kun je hiermee alle transacties coördineren, dus zowel inkomende- als uitgaande transacties. Je kunt de koersen bekijken en zien hoeveel jouw digitale valuta’s nu waard zijn. Vaak krijg je ook nieuws binnen en andere berichten die je mogelijk interessant vindt. Zonder een wallet kun je niets met je crypto’s en het is belangrijk om een wallet uit te kiezen die bij je past. Goede voorbeelden van populaire wallets zijn Litebit, Blockchain.com, Electrum, Copay en Ledger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *