Waarom tegenwoordig iedereen investeert

Waarom tegenwoordig iedereen investeert

Vroeger spaarde mensen om op deze manier meer vermogen op te bouwen. Je kreeg een redelijke rente over het geld dat op je spaarrekening stond. Tegenwoordig is de rente zo laag dat mensen andere alternatieven zijn gaan zoeken. Veel mensen investeren hun geld nu in andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van aandelen, huizen of zelfs goud. Investeer je geld goed en in zaken war je verstand van hebt.

Rente is laag

Zoals in de inleiding al is aangegeven is het sparen bijna niks meer waard. Alleen als je een spaarrekening opent waar je geld op kwijt kan voor de langere termijn staat daar nog een leuke rente tegenover.

Pensioenbeleggen

Veel mensen zijn over gestapt van het sparen voor hun pensioen naar beleggen voor hun pensioen. Een belegging voor de langere termijn is minder risicovol dan een belegging voor de korte termijn. Een belegging voor de korte termijn is vak winstgevend omdat het ontzettend veel risico met zich mee brengt. Beleggen voor een pensioen is niet al te risicovol aangezien het een belegging is voor de lange termijn.

Cryptocurrency

De kans is zeer groot dat je hier al over gehoord hebt. Cryptocurrency is een ander woord voor online geld. Hierin wordt volop gehandeld. Er zijn verschillende online munten waarin gehandeld woord en de meest bekende is natuurlijk de bitcoin.

Vastgoed

Vastgoed is één van de meest betrouwbare investeringen. Stenen worden met de jaren altijd meer waard. En aangezien de huizen prijzen de afgelopen jaren weer ontzettend aan het stijgen zijn is het een goed moment om in deze markt te stappen. Het nadeel is wel dat je al een flink zak geld moet hebben als je in deze markt wilt stappen.

Horloges

Het is iets wat niet voor de hand liggend is en waar je niet veel over hoort maar er wordt zeker wel gehandeld in horloges, en goed ook! Grote horloge merken als Rolex en Hublot kunnen ontzettend veel waard worden, met name de vintage watches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *