De Blockchain

Een ingineuze uitvinding die samen gaat met Bitcoin, is Blockchain. Deze is tevens ook van de bedenker (s) van Bitcoin namelijk Satoshi Nakamoto. Door de distributie van digitale informatie toe te staan, creëerde blockchain-technologie de ruggengraat van een nieuw type internet. Het werd oorspronkelijk bedacht voor de digitale valuta, Bitcoin. Maar in de technologie van nu zijn er vele andere mogelijke toepassingen.  Bitcoin wordt “digital gold” genoemd, en om een ​​goede reden. De waarde van Bitcoin ten opzichte van de Euro en USD zijn aanzienlijk.

Waar staat blockchain bekend om?

Het is vooral bekend als de technologie achter cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether (de valuta van Ethereum), maar blockchain is veel meer dan een financieringsinstrument. Het is een gecodeerde database met overeenkomsten, om zo te zeggen. Dit betekent dat zodra een “deal” is gemaakt, geen van beide partijen terug kan gaan en de voorwaarden kan herschrijven. De voorwaarden blijven van toepassing. Smart Contracts zijn de contracten die beide partijen aansprakelijk stelt door alleen de voorwaarden van de overeenkomst te voltooien. Het dient als een boekhoudplatform daarnaast wordt transparantie afgedwongen en censuur omzeilt.

Hoe ziet de toekomst er uit met blockchain?

Het zal waarschijnlijk de komende 5 tot 10 jaar vele industrieën ontwrichten. Denk dan aan banken, cyberveiligheid en supply chain management. Omdat het door miljarden mensen over de hele wereld kan worden gebruikt zonder toegang te verlenen tot financiële diensten is het heel populair. Vooral in landen en sectoren waar traditioneel banken bemoeilijkt wordt, is bitcoin en blockchain een uitkomst. Want je kan makkelijk ermee betalen. Gegevens van gebruikers en transacties worden gecodeerd met behulp van geavanceerde cryptografie. Daarnaast kunnen met deze technologie transacties documenteren in een permanent gedecentraliseerd record en veilig en transparant controleren.