Het ontstaan van bitcoin
Het Ontstaan van Bitcoin is begonnen bij Satoshi Nakamoto. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van bitcoin. Maar de werkelijke identiteit van Satoshi Nakamoto. Het is verder ook niet bekend als de naam een enkele persoon of een groep vertegenwoordigt. Het bitcoin-systeem is een combinatie van een peer-to-peer-netwerk voor het delen van bestanden. Deze peer-to-peer-toepassing wordt gebruik voor het delen van muziek en cryptografische technologieën die een digitale handtekeningen gebruiken. In 2008 werd de eerste paper gepubliceerd door Nakamoto, deze paper ging over het concept van cryptocurrencies.
Meer over Nakamoto en ontstaan van Bitcoin ?
Nakamoto was kort na de publicatie behoorlijk actief online, maar in 2012 verdween hij uit de online wereld. Hij liet wel het open source platform achter. Deze was bestemd voor fans en supporters van Bitcoins over de hele wereld. In de paper schreef Nakamoto over een transparant transactiesysteem dat concurreert met creditcards. Hij wilde dat transacties onomkeerbaar waren om de verkopers te beschermen en ongewenste controle door de financiële instellingen op te heffen. Als we kijken naar de positie van Bitcoin in het hedendaagse leven, dan is het streven van Nakamoto aardig gelukt.
Wat is het Genesis-blok
Het eerste blok cryptocurrencies wordt het Genesis-blok genoemd en werd gewonnen door Nakamoto. Het is aan het begin van het ontstaan van Bitcoin. Maar ook de moderne versies van Bitcoin nummeren het Genesis blok als 0. Verder is het genesisblok bijna altijd hard gecodeerd in de software van de toepassingen die de blokketting gebruiken. Het Genesis-blok markeerde het begin van de bitcoin-revolutie en ook het ontstaan van Bitcoin. Het bitcoin-programma bepaalt dat slechts 21 miljoen bitcoins kunnen worden gedolven. Er is al een 16,5 miljoen bitcoins tot nu toe gewonnen door bijna 482.000 blokken. Tevens is het handig te weten dat de Bitcoins bij beurzen worden verhandeld. Deze beurzen zijn speciaal opgezet voor de cryptocurrency-handel. Bitcoins worden net als andere valuta gewaardeerd op vraag en aanbod.