Wat is Bitcoin

Wat is de betekenis van Bitcoin?

Alhoewel Bitcoin al sinds 2008 bestaat, is de populariteit van cryptocurrency (en met name Bitcoin) pas sinds 2017 echt gestegen. Nu enkele jaren verder weet iedereen wereldwijd wel van Bitcoin en andere cryptocurrency af, maar veel weten nog steeds niet wat het precies is. Wat is de geschiedenis, hoe werkt het en waar kun je het kopen? Dit zijn vragen waar niet iedereen antwoord op heeft. Wil je beginnen met investeren in Bitcoin? Lees je dan goed in! Descrypted neemt je mee door deze vragen. Lees je mee?

De geschiedenis van Bitcoin

Laten we beginnen bij het begin, want wanneer is Bitcoin eigenlijk ontstaan en wat is Bitcoin nu eigenlijk? Nou, dan spreken we al gauw over meer dan 13 jaar geleden, in 2008 om precies te zijn. Jawel, in het jaar dat Barack Obama de eerste Amerikaanse presidentsverkiezingen won en het jaar waarin de iPhone 3 werd geïntroduceerd. Lang geleden he? In 2008 ontwikkelde Satoshi Nakamoto, een pseudoniem, dus de Bitcoin, maar hoe werkt het precies?

Hoe werkt Bitcoin

De Bitcoin is dus een virtuele munt, dit betekent dat het niet tastbaar is. Daarbij is Bitcoin gedecentraliseerd, wat weer inhoud dat er geen derde partij tussen zit. Dus geen centrale bank of een land. Alle transacties die plaatsvinden worden opgeslagen in een digitale boekhouding wat bekend staat als Blockchain. Je kunt het zien als een Excel-bestand wat voor iedereen open is en waarin iedereen kan bewerken. Naast de blockchain heeft Bitcoin een ander mechanisme nodig om te functioneren, het mijnproces. In dit proces en tijdens het mijnen wordt ieder block beveiligd.

Is Bitcoin overal legaal?

Alhoewel Bitcoin in merendeel van de landen legaal is, is het niet in elk land legaal. Zo is in Kirgizi├ź, Bolivia, Ecuador en Bangladesh de digitale munt illegaal. Om de belangstelling in de cryptomarkt te berperken worden er in sommige landen, zoals China, bitcoinbeurzen verboden.

Bitcoin kopen?

Ben je van plan Bitcoin te kopen? Leuk! Wanneer je Bitcoin wilt komen dan doe je dit bij een cryptocurrency exchange. Benieuwd welke exchange de grootste en goedkoopste is? Wij helpen je graag met het crypto vergelijken op prijs en betrouwbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *