Wat is een cryptocurrency exchange

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een crypto exchange is een beurs dat de vraag en het aanbod van cryprocurrecy bij elkaar brengt. Lees in dit artikel wat een cryptocurrency exchange precies is en doe dit precies werkt.

Wat is een crypto exchange?

Cryptocurrencies, waaronder bitcoins, zijn peer-to-peer te verhandelen. Dat betekent van persoon tot persoon zonder de tussenkomst van een derde partij. Maar wil je twee verschillende crypto’s voor elkaar wisselen? Dan kan dat peer -to-peer, maar iemand vinden die dezelfde deals wilt maken is lastig. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een crypto exchange. Bij de meeste exchanges zijn er veel verschillende crypto’s aangesloten die je via dit platform kunt verhandelen met andere gebruikers.

Op een crypto exchange wordt dus vraag en aanbod van cryptocurrency bij elkaar gebracht. Je kan zelf je crypto’s verhandelen door deze op de exchange te bewaren. Het nadeel is dat je geen toegang hebt tot je private keys, waardoor je niet écht beschikt over deze coins. Een aantal bekende exchanges zijn Binance, Knaken, DigiFinex, Bitfinex, Bitstamp, Huobi en OKEx.

Waarom kiezen de exchange van Knaken?

Wanneer je op zoek gaat naar een exchange dan is het verstandig om te kiezen voor een gedecentraliseerde exchange. Een populaire Nederlandse exchange is Knaken. Bij een gedecentraliseerde exchange kunnen gebruikers direct met elkaar handelen. Ook hebben zijn toegang tot hun eigen private keys, waardoor de crypto’s ten allen tijde veilig zijn. Een transactie op de exchange van Knaken wordt dus niet door Knaken afgewikkeld, maar door de gedecentraliseerde blockchain rechtstreeks vanuit jouw wallet. De exchange Knaken biedt dus slechts een heldere interface waarop gemakkelijk en overzichtelijk orders geplaatst worden. De aan- of verkoop van cryptocurrency wordt dan ook rechtstreeks met een koper of verkoper via de blockchain afgehandeld.

Verder heeft Knaken als exchange nog een aantal belangrijke voordelen, zoals:

  • 100% anoniem
  • Lage handelskosten
  • Controle over je crypto’s door je eigen private keys
  • 100% gedecentraliseerd
  • Onhackbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *