Wat is het verband tussen incasso en crypto?

Tegenwoordig worden financiële aspecten in ons leven gemakkelijk gemaakt met verschillende doorbraken, zoals agentschappen die verschillende acties met betrekking tot financiën kunnen regelen. Een daarvan is incasso. Sommige bedrijven bieden zelfs cryptocurrency aan die aan je debetrekening kan worden gekoppeld. Cryptocurrency kan je meer controle geven over je financiële toekomst dan traditionele financiën, als je een groot genoeg bewonderaar van de technologie bent. Een groot deel van je financiële leven kan daadwerkelijk worden afgehandeld door cryptocurrency. Een breed scala aan DeFi protocollen, fintech bedrijven en crypto-first bedrijven creëren een cryptocurrency infrastructuur. Men hoopt dat een dergelijke infrastructuur zal fungeren als een steeds levensvatbaarder alternatief voor het gevestigde financiële systeem naarmate de crypto economie is gegroeid en ontwikkeld. Bovendien vormt cryptocurrency een aantrekkelijk alternatief voor de bijna nul rentetarieven van traditionele banken. Hieronder volgt enige uitleg over de koppeling tussen automatische incasso en crypto.
Payroll wordt elektronisch gedeponeerd
Het wordt steeds eenvoudiger om traditionele betalingen in cryptocurrency om te zetten of rechtstreeks te ontvangen dankzij een groeiend aantal cryptocurrency en fintech bedrijven. Het opent het perspectief voor meer soepele cryptocurrency transacties. Je kunt je crypto wallet bijvoorbeeld koppelen aan je betaalpas. Het betekent dat je kunt besluiten om je cheques in cryptocurrency of lokale valuta te laten storten. Je kunt ervoor kiezen om je salaris geheel of gedeeltelijk gratis te storten, afhankelijk van het type cryptocurrency dat je gebruikt. Zelfs sommige conventionele banken beginnen cryptocurrency rechtstreeks in gebruikersaccounts op te nemen. Dit is natuurlijk een grote stap op het gebied van financiën omdat iedereen eindelijk gemakkelijker gebruik kan maken van zijn cryptocurrency. Gebruikers hoeven hun cryptocurrency in de toekomst niet meer om te zetten in lokaal geld.
Betalen is gemakkelijk gemaakt
Als je eenmaal wat cryptocurrency hebt, zul je je waarschijnlijk afvragen hoe je het moet gebruiken. Door crypto en blockchain netwerken te koppelen, kun je hiermee vrijwel alles betalen wat je maar wilt. Hiermee kun je bijvoorbeeld op elk moment in je leven incassokosten berekenen. Visa heeft de laatste tijd enorme vooruitgang geboekt. Momenteel heeft Visa meer dan 50 crypto wallet partners die verbinding kunnen maken met meer dan 70 miljoen bedrijven wereldwijd. Visa verklaarde dat het in de eerste helft van 2021 cryptocurrency betalingen ter waarde van meer dan $ 1 miljard heeft verwerkt. Zelfs Mastercard omarmt cryptocurrency. Mastercard wil het voor klanten eenvoudiger maken om cryptocurrency aan te schaffen, te gebruiken en te behouden. Cryptocurrency wordt binnenkort geaccepteerd door retailers op hun netwerk.
Meer faciliteiten komen eraan
Cryptocurrency staat nog steeds algemeen bekend als “virtueel” geld omdat het niet echt fysieke items heeft. Al kan dit in de nabije toekomst veranderen. Sommige cryptocurrency portefeuilles bieden hun klanten crypto kaarten die ze kunnen gebruiken om alles wat ze willen gemakkelijk te betalen. Klanten kunnen de kaart op elk gewenst moment aanvragen. De kaart is in feite een debetkaart waarmee gebruikers gemakkelijk cryptocurrency kunnen uitgeven, die op hun rekeningen is opgeslagen, bij elke detailhandelaar. De detailhandelaren moeten echter in overeenstemming zijn met het uitgebreide wereldwijde netwerk van Visa. Door de kaart te gebruiken, kunnen gebruikers beloningen ontvangen voor elke aankoop. De kaart is een grote stap in de richting van een zichzelf in stand houdende crypto economie wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met de functie voor directe storting.