Zo word je een expert in Excel

Om een expert in Excel te worden kun je een Excel cursus volgen. Het is eigenlijk de beste en kortste manier om veel te leren. Om je hier alvast een voorsprong op te geven delen we een aantal expert tips van Excel. Laten we snel starten. Voor iedereen is het eigenlijk handig om een expert in Excel te worden. Het maakt niet uit waar je werkt of op welke afdeling je werkt. Zelfs voor de huismoeder of huisvader is het perfect om het huishoudboekje in bij te houden.

Sneltoetsen gebruiken

Het is heel handig om sneltoetsen te gebruiken. Met een combinatie van de Alt toets is het mogelijk om veel tijd te besparen. Ook met de control toets zijn er veel mogelijkheden. Snel knippen, plakken en kopiëren. Het kan allemaal sneller dan je denkt. Hierdoor wordt het allemaal gemakkelijker. Print een lijst met sneltoetsen uit om hier optimaal gebruik van te maken.

De kolommen veranderen

Het is vaak zo dat je net wat meer type dan de kolom breed is. Het is dan handig om de cel wat breder te maken. Je kunt ook op de scheiding bovenaan gaan staan en dan dubbelklikken. De kolom wordt dan afgestemd op de tekst die in de cel staat.

Percentages

Wanneer in een kolom allemaal percentages staan is het goed om de hele kolom te selecteren. Klik de hele kolom aan. Dan klik je op het % teken in de menubalk. Ook kun je control plus shift plus % klikken. Dan wordt het allemaal percentages.

Stijlen kopiëren

Heb je een cel die er perfect uitziet? Dan is het mogelijk om de opmaak direct te kopiëren naar een andere cel of meerdere cellen. Klik in de linkerbovenhoek op het kwastje als je op de juiste cel staat. Klik nu op de cel die je dezelfde stijl wilt geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *